1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Tagliatelle met spinazie en citroen-roomsaus

Tagliatelle met spinazie en citroen-roomsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2005

Ingrediënten 4 personen


1 zakje garneeramandelen, 1 citroen, 3 el olijfolie, 250 g mascarpone, 2 zakken panklare spinazie a 300 g, 400 g tagliatelle, versgemalen zwarte peper, 1 teentje knoflook, fijngesneden



Vegetarisch hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en op snijplank laten afkoelen. Citroen schoonboenen, gele schil raspen en vrucht uitpersen. Amandelen grof hakken. In steelpan 1 el olie verwarmen. Citroenrasp en 2 el citroensap 1 min in olie verwarmen. Mascarpone ierin smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Saus warmhouden (niet laten koken!) of laten afkoelen en later opwarmen.

Bereidingswijze

Grove stelen uit spinazie verwijderen en 100 g kleine blaadjes achterhouden (deze worden op het laatste moment rauw toegevoegd). Tagliatelle in ruim water met zout beetgaar koken. In wok rest van olie verhitten en knoflook 30 sec zachtjes bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten(scheut kookvocht opvangen om evt. saus mee te verdunnen). In pastapan tagliatelle voorzichtig omscheppen met warme mascarponesaus. Achtergehouden spinazie erdoor scheppen. Tagliatelle en spinazie over vier warme borden verdelen en bestrooien met amandelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top