1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Scampi's op Thaise wijze

Scampi's op Thaise wijze

Door: hugoray1

  • Thais, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-05-2005

Ingrediënten 4 personen


24 scampi of gambas
2 stengels prei
2 sjalotten
halve kop rozijnen
halve ananas
paar lepels bruine suiker
peper en zout
flinke portie curry
olijfolie
verse koriander
flinke scheut kippenbouillon
verse gember


Verder heb je nodig


Wok


Een recept van jaren geleden uit dag allemaal

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de scampi's en verwijder, middels een inkeping met een scherp mesje In de rug, het darmkanaal
Laat de scampi's enige tijd uitlekken op keukenpapier en wentel ze daarna stevig in flink wat curry.
Laat ze minstens een uur rusten in de koelkast.
Gebruik voor de bereiding bij voorkeur een wok.
Verhit de olijfolie In de pan en bak de scampi?s hierin. Haal de scampi's uit de pan en laat de sjalotten in de olijfolie glazig worden. Voeg vrij snel de in reepjes gesneden prei toe evenals
de rozijnen, die je vooraf in wat water hebt laten zwellen.
Overgiet met wat bruine suiker. Hierna voeg je de in stukjes gesneden ananas toe. Kruid met peper en zout.
Desgewenst voeg je er een beetje verse gember aan toe.
Giet nog wat kippenbouillon en ananassap bij de groenten en zet
dan het deksel op de pan. Laat de bereiding beetgaar koken. Voeg de scampi's terug toe en breng even op temperatuur.
Strooi ter afwerking nog wat verse koriander over het gerecht en serveer met basmatirijst.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hugoray1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top