Kakavia

  • Grieks, Soep
  • 30-60 min.

Griekse vissoep (maaltijdsoep) om U tegen te zeggen !

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
-2 kg (drie a vier verschillende soorten vis bijv: zeebaars, heek,schelvis, heilbot, rode poon, wijting, forel..) in moten gesneden
-1 kreeft in stukken gesneden (de scharen gekraakt)
-500 g gepelde garnalen
-500 g levende mosselen in de schelp
-130 g voorjaarsuien of prei in ringen gesneden
-1 dl olijfolie
-4 tomaten (gepeld, ontpit en in blokjes)
-1 stengel bleekselderij of 1 takje venkel fijngesneden
-3 takjes peterselie
-1 laurierblad
-2 takjes tijm
-1/4 liter droge witte wijn
-1,5 l water
-zout en peper
-8 a 10 sneden dik brood geroosterd (croutons)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-fruit in een grote soeppan de uien glazig
-voeg tomaten, venkel of selderie, wijn en water toe en breng aan de kook
-kruiden met peper en zout en alles 45 min laten sudderen
alles door een zeef wrijven en terug in de pan

Bereidingswijze

-breng terug aan de kook
-de vis inwrijven met iets zout en laat dit 10 min intrekken en spoel de vis dan af en leg de moten in de bouillon
-de vis moet volledig onderstaan (eventueel iets water toevoegen)
-alles 5 min laten sudderen
-voeg de kreeft toe en met deksel op de pan 5 min laten sudderen
-voeg nu de garnalen en mosselen toe en laat nog 10 min sudderen
-leg de grote sneden geroosterd brood op grote soepborden
-schep op elk bord wat vis en schaaldieren en giet de bouillon erop

Serveertip

geef croutons apart erbij

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten