Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Pesach-kruidkoek

Pesach-kruidkoek

Door: jerusa

  • Joods, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2005

Ingrediënten


250 gr.honing, 12 eieren (gesplitst), 250 gr. gehakte amandelen of walnoten, 150 ml rode wijn, anderhalve theelepel kaneel, 350 gr.matze-cakemeel of fijnverkruimelde matzecrackers



Een lekkere cake van matze-meel en eieren

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereidingswijze

Verwarm de honing in een steelpannetje op een laag vuur. Klop in een beslagkom de eidooiers, amandelen(of walnoten), wijn, kaneel, matze-cakemeel(of crackers) en de verwarmde honing door elkaar. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel daarna de eiwitten voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in een grote, niet ingevette cakevorm. Bak de cake in een uur gaar(prik met een sateprikker om te kijken of deze droog eruit komt)Desgewenst nog 10 minuten langer in de oven laten staan...



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jerusa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top