1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. auberginepuree

auberginepuree

  • Grieks, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2005

Ingrediënten


500 gr kleine aubergines, 2 grote tenen knoflook, 50 gr walnoten in stukjes, 50 gr schapenkaas, sap van 1/2 citroen, 1 el witte wijnazijn, zout, 2 el olijfolie, 1 verse eierdooier (niet noodzakelijk), versgemalen zwarte peper, 2 zachte pepers voor de garnering



Een griekse "pesto". Nog lekkerder (en nog gemakkelijk ook) als je hem een dag tevoren maakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven op 175 graden voorverwarmen. De aubergines met een vork doorprikken en ongeveer 1 uur in de oven bakken tot ze mals zijn. Vervolgens schillen.

Bereidingswijze

De knoflook persen, de walnoten in stukjes hakken en de schapenkaas verbrokkelen of raspen. Het auberginevlees pureren en mengen met citroensap, azijn, zout en olie. De knoflook, walnoten en schapenkaas toevoegen. Eventueel de eidooier toevoegen en op smaak maken met peper. Minstens 1/2 uur op laten stijven en garneren met de pepers.

Serveertip

Met turks brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cided


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cided
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top