1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepocheerde perziken met custard

Gepocheerde perziken met custard

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2005

Ingrediënten 4 personen


750 ml water - 250 ml sinaasappelsap - 330 gram fijne kristalsuiker - 4 middelgrote stevige perziken - 1 theelepel maiszetmeel - 2 theelepels extra water - Voor de custard : 250 ml melk - 3 eierdooiers - 75 gram fijne kristalsuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de custard :

Verwarm de melk in 1 minuut in de magnetron
op MEDIUM-HIGH (70 %).
Klop de eierdooiers vermengd
met de suiker erdoor.
Verwarm het 5 minuten zonder deksel op
MEDIUM (55 %) tot de saus iets gebonden is.
Klop de saus daarbij twee maal door.
Dek de bovenkant dan zorgvuldig af
met plasticfolie en zet
de saus tot gebruik in de ijskast.

Gepocheerde perziken :

Doe het water met het sinaasappelsap en suiker
in een grote magnetronschaal.
Verwarm het 3 minuten zonder deksel
op HIGH (100 %) tot de suiker is opgelost.
Roer het intussen twee maal.

Voeg de perziken toe.
Verwarm ze 6 minuten afgedekt
op HIGH (100 %) tot ze zacht zijn.
Dek ze af en zet ze 3 uur in de ijskast.
Haal de perziken uit de siroop, ontvel ze
en bewaar de siroop.

Zeef 250 ml van de siroop in een magnetronschaal.
Roer het met het extra water
aangemaakte maiszetmeel erdoor.
Verwarm het 3 minuten zonder deksel
tot de siroop kookt en iets begint te binden.
Klop daarbij de siroop twee maal door.
Laat de siroop afkoelen.
Serveer de perziken met de custard.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top