Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zoete aardappel met chili en bonen

Zoete aardappel met chili en bonen

Door: luckyjo

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gram zoete aardappel - 300 gram sperziebonen - 2 eetlepels water - 1 eetlepel honing - 1 eetlepel zoete chilisaus - 1 theelepel vers geraspte gember - 60 gram boter



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aardappel in de lengte doormidden
en dan in plakken van 1 cm dik.
Snijd de boontjes in stukken van 5 cm.

Kook de aardappel met het water in een grote
magnetronschaal afgedekt 3 minuten
op HIGH (100 %).
Voeg de bonen toe en verwarm ze afgedekt
5 minuten op HIGH (100 %).
Giet ze af en houd het warm.

Doe de overige ingredienten in een
klein magnetronschaaltje.
Verwarm ze 1 minuut zonder deksel
op HIGH (100 %) tot de boter smelt.
Schep het botermengsel voorzichtig
door dewarme aardappel en bonen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top