1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Aziatische garnalensalade

Aziatische garnalensalade

  • Aziatisch, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gr. garnalen100 gr. creme fraiche1 blikje tomatenpureepeperzout10 gr.
gemberwortel, geschild en geraspt1 eetl. lichte sojasaus4 lenteuitjes200 gr.
taugewat mooie, groene slabladen



Een simpele salade (het lekkerst van Hollandse garnalen natuurlijk) voor bij de lunch of op een buffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als je ongepelde, diepvriesgarnalen hebt, laat ze dan 's nachts, in een zeef op een schaal,
afgedekt in de koelkast ontdooien.Gooi het ontdooivocht weg en spoel de garnalen af onder
stromend water.Breng een pan met water aan de kook.Zet de warmtebron uit en doe de
garnalen in het kokende water.Laat ze 10 minuten trekken.Het water echt niet meer
koken want dan worden de garnalen taai.Doe de garnalen in een zeef, laat ze afkoelen en
pel de garnalen.Maar.....Je kunt natuurlijk ook gepelde garnalen nemen ;-)

Bereidingswijze

Roer de creme fraiche met de tomatenpuree tot een slasaus.Maak het op smaak met peper,
zout, versgeraspte gemberwortel en sojasaus.Snij de lenteuitjes doormidden in de lengte
en dan in dunne reepjes.Leg de tauge in een vergiet, spoel even onder heet water en laat
het uitlekken en drogen.Meng de tauge en de lenteuireepjes door de slasaus.Schep er
de garnalen voorzichtig doorheen.

Serveertip

Verdeel de slabladen over 4 bordjes en schep er de Aziatische garnalensalade op.Geef er
stokbrood bij.Voor een wat pittiger saus, kun je de tomatenpuree vervangen door 4 eetlepels
tomatenketchup.Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top