1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Paling in 't groen

Paling in 't groen

Door: basalk

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kilo paling, 50 gram boter, 25 gram zuring, 25 gram spinazie, 25 gram salie, 25 gram kervel, 25 gram dragon, 25 gram peterselie, 1 ui, sap van 1 citroen, 2 eieredooiers, 1/2 liter droge witte wijn, zour en peper


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem


Lekker, gezond en niet te veel klaarmaken want je blijft er van eten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stroop het vel van de paling, was ze goed en snijd ze in moten, was de kruiden en de groente en snijd ze fijn, pel en snipper de ui

Bereidingswijze

Smeld de boter in de pan en fruit hierin de ui aan, voeg de paling toe en laat het even doorbakken, voeg dan de kruiden en de groenten toe en laat die slinken, giet de wijn er over en laat het geheel 10 minuten sudderen, neem de pan van het vuur en schep de paling er uit, roer de eierdooiers door de groente en kruiden en maak het geheel op smaak af met citroensap, peper en zout, doe de moten paling terug en warm het geheel door maar laat het niet meer koken.

Serveertip

Met gebakken aardappelen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top