1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Clafoutis
  5. Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2005

Ingrediënten 8 personen


Boter
250 g kersen (eventueel uit pot)
80 g bloem
20 g poedersuiker
1 ei
1 dl halfvolle melk
1 el kristalsuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Vet een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede in met boter. Ontpit zo nodig de kersen. Klop een glad beslag van de bloem, poedersuiker, melk en het ei. Doe het beslag in de taartvorm. Verdeel de kersen hierover en bestrooi het geheel met de kristalsuiker. Bak de clafoutis in een voorverwarmde oven van 180? C in 25 a 30 minuten gaar. Serveer de clafoutis met kersen warm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top