Gerookte Kip

  • Chinees,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-05-2005

Voor wie eens iets heel anders met een diepvrieskuiken wil doen. Ik gebruik voor dit recept mijn hoge snelkookpan, die is goed af te sluiten. Ook dit recept heeft weer twee dagen nodig en is beslist de moeite waard, de kunst is om aan zaagsel te komen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

  • 1 kip

  • 1 eetl. suiker

  • 1 geperste teen knoflook

  • 1 theel. gember (poeder of geperst)

  • 1 theel. anijspoeder

  • 1 theel. venkel

  • 1 ui in grove ringen

  • 2 eetl. (rijste)wijn of droge sherry

  • 180 ml. sojasaus

  • 350 ml. water



  • 1 soeplepel zaagsel, liefst van beuken of eiken, niet van dennenhout

  • 1 eetl. bruine suiker

  • 0,5 eetl. anijspoeder


Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • Grote (oude) pan of als je in het gelukkige bezit bent: een rookoven

  • Aluminumfolie

  • Rooster dat in de pan past. (Ik gebruik hiervoor een oud treefje)

Voorbereiding


  • Meng de ingredienten (behalve de laatste drie)en breng aan de kook

  • Laat de kip hierin ? 1 uur trekken, het vlees moet gaar zijn, maar niet te zacht

  • Haal de kip uit de pan

  • Kook het achtergebleven vocht in totdat het stroperig is

  • Lak de kip hiermee en zet deze een nacht op een koele plaats weg

Bereidingswijze


  • Bedek de bodem van de pan met aluminiumfolie

  • Strooi hier het zaagsel op

  • Strooi de bruine suiker en het anijspoeder op het zaagsel

  • Leg het rooster in de pan en hier op de kip

  • Dek de pan af met aluminiumfolie

  • Leg het deksel op de pan, zorg dat het geheel goed afgesloten is (verzwaar evt. met een steen)

  • Zet de pan gedurende 15 min. op groot vuur

  • Breng de pan voorzichtig naar buiten en open hier het deksel

  • Haal de kip uit de pan en serveer direct

Serveertip


  • Lekker met witte rijst en gestoofde bamboescheuten of een ander groentengerecht

  • Ook heel geschikt bij een brunch (zowel warm als koud) of een buffet



Vrij naar "De Chinese keuken" van Chi-Yun Eskelund

Laatste reacties

gvdweerd avatar
gvdweerd 16-05-2005

Ik neem hem mee,alvast bedankt. m.v.g.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten