Witlof op zijn Vlaams

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.

WITLOF OP Z'N BELGIE (VLAAMS)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


8 witloofstronkjes
4 hardgekookte eieren
2 eetlepels gehakte peterselie
150 gr boter of margarine
nootmuskaat
wat citroensap
wat water

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, snijplank, mes

Voorbereiding



Stoof de stronkjes aan en kruid met zout, peper en wat muskaatnoot.
Bevochtig met water en laat verder stoven onder deksel. Hak de eieren.


Bereidingswijze



Neem wat water van het witloof en werk op met de boter of margarine. Voeg er ei en peterselie aan toe en kruid bij. Voeg een klein beetje citroensap toe.


Serveertip


dit is lekker met aardappels of aardapelpure

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dhr_joachim avatar
dhr_joachim

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten