1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. TIROPITTES

TIROPITTES

Door: kramer1274

  • Grieks, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-05-2005

Ingrediënten 4 personen




125 g Feta kaas
75 g Parmezaanse kaas
1 ei
2 el. fijngehakte peterselie
peper
250 g fillodeeg
50 g gesmolten boter



ECHT EEN HEERLIJK HAPJE

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel de feta in een kom of prak hem fijn met een vork. voeg de geraspte Parmezaanse kaas, het ei en de peterselie toe en meng alles goed dooreen. breng het mengsel op smaak met wat peper.

snijd de fillodeeg in repen van circa 7 x30 cm en bestrijk deze met wat gesmolten boter.

leg op een van de uiteinden van ieder reep 1 eetlepel van de kaasvulling. sla een hoek van het deeg over de vulling, zodat een driehoek wordt gevormd. ga door met vouwen van de ene naar de andere kant, tot de gehele deegreep rond de vulling zit en een fraai driehoekig pakketje is ontstaan. leg de riropittes op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met de rest van de gesmolten boter.

bak de kaaspasteitjes circa 15 minuten in een op 220?C voorverwarmde oven, tot ze mooi bruin zijn.


Serveertip

Serveer ze warm.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top