Aardbeien-yoghurtijs

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g aardbeien

2 eetl. citroensap

100 g witte basterdsuiker

3 dl yoghurt

2 dl slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Houd enkele aardbeien apart voor garnering. Maak de rest van de vruchten schoon en pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine. Meng de aardbeienpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door het aardbeien-yoghurtmengsel. Doe het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries. Schep het ijs na een half uur door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit na een uur en laat het minimaal 3 uur bevriezen.

Bereidingswijze

Serveer het ijs in coupes en garneer met aardbeien.

Serveertip

? In plaats van aardbeien kunnen ook frambozen, bramen, abrikozen en bananen worden gebruikt.

? Vervang citroensap door sinaasappelsap.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonjatestpagina avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten