Soto Ajam Paniki

  • Indonesisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2005

Lekker pikante kippesoep met oa bosuitjes en taugeh

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), (wok-)olie, 300 gr kipfilet, bakje Boemboe voor Ajam Paniki (Conimex), ca 150 gr (basmati-)rijst (gaarkoken en afgieten en even laten droogstomen), 4 eieren (hardgekookt, gepeld en gehalveerd), ca 100 gr taugeh, 3 bosuitjes (heel fijn gesneden), gebakken uitjes (bv van Conimex).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, pannetje om eieren in te koken, pan om rijst in te koken.

Voorbereiding

zie ingr. lijst.

Bereidingswijze

Scheutje olie in soeppan verhitten en hierin ui en knoflook even fruiten. Doe er de hele kipfilet, boemboe en 1 liter water bij en breng aan de kook; laat ca 20 a 25 min zachtjes tegen de kook aan pruttelen. Haal dan de kip uit de soep en trek met 2 vorken uit elkaar in fijne draadjes.

Serveertip

Verdeel het kippenvlees, taugeh, rijst, bosuitjes en eieren over diepe borden/kommen en giet hier de hete soep over in. Garneer met de gebakken uitjes erover.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

chilline avatar
chilline 16-05-2005

Dit recept heb ik meegenomen Bedankt en groetjes INE

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten