1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Groene pasta met gemberkip

Groene pasta met gemberkip

Door: ruthbrock

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-05-2005

Ingrediënten



250 gr. kipfilet,250 gr. groene tagliatelle, 200 gr. champignons, 1 dl. kippenbouillon, 7,5 cl. wijn, 3 el. bieslook, 4 eetlepels geraspte gemberwortel, 2 el. sojasaus, 2 el. mosterd, 2 uien, 2 tl. honing,2 el. azijn, 1 struik broccoli, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 prei, 1 tl. tijm, 1 el. citroensap, wat olie


Verder heb je nodig


Een schaal
ovenschaal
braadpan


Sorry, geen tijd nu,eerst dit heerlijke recept!kip met de gember geeft een lekker oosters smaakje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade met kip 20 minuten in de koelkast zetten

Bereidingswijze

Doe de ingredienten voor de marinade in de blender.(witte wijn, bieslook,4 el. geraspte gemberwortel, sojasaus,mosterd,honing,azijn, tijm en citroensap.Meng alles goed door elkaar.Doe de kipfilet in een schaal en giet er 3/4 van de marinade overheen.Dek de schaal af en zet hem 20 minuten in de koelkast.Maak de groenten schoon en snijd alles in blokjes.Verdeel de broccoli in kleine roosjes.Verwarm de oven voor op 175 graden C. Zet de kip 20 minuten in de oven tot het niet meer roze is maar mooi gaar.Kook ondertussen de tagliatelle zoals op de verpakking is aangegeven.Giet deze af als het klaar is.Roer er vervolgens de bouillon door en warm het nog even door.Doe wat olie en de rest van de marinade in de pan en bak hierin de groenten in ongeveer 4 minuten beetgaar.Serveer de groenten in een aparte schaal en serveer de kip gesneden op de tagliatelle.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top