Aardappel blini met salsa cruda

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-05-2005

Aardappelpannekoekjes met tomaat/avocado salsa
"width="322"height="219">

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de blini:
  • 200 gram geschilde bloemige aardappel
  • 3/4 cup (110 gr) zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel bicarbonate of soda
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 ei
  • 100 gr boter
    Salsa cruda:
  • 1/4 cup (60ml) vers geperst citroensap
  • 1/4 cup (60ml) extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 tomaten, van zaad ontdaan, in stukjes gesneden
  • 1/2 cup fijngehakte verse peterselie
  • 1 kleine rode (spaanse) ui
  • 1 avocado, in stukjes geneden
  • 1 eetlepel uitgelekte baby kappertjes
  • zure room
  • paprika poeder
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    koekenpan

    Bereidingswijze

    1. Kook de aardappels gaar, giet af en pureer in een kom. Roer de zelfrijzend bakmeel en soda erdoor.
    2. Maak een holletje in het midden en giet de melk, ei en citroenrasp erbij. Roer tot een glad beslag en laat 10 minuten staan.
    3. Maak de salsa cruda door alle ingredienten behalve de zure room en paprikapoeder door elkaar de mengen.
    4. Vermeng de zure room met paprikapoeder.
    5. Verhit in een grote koekenpan wat boter. Bak eetlepels van het beslag, in 5 batches, totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten. Vet de pan tussendoor af en toe in met nieuwe boter.

    Serveertip

    Leg een blini op elk bord, schep er salsa cruda op en garneer met een flinke schep zure room.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten