Voor de blini: 200 gram geschilde bloemige aardappel3/4 cup (110 gr) zelfrijzend bakmeel1/2 theelepel bicarbonate of soda1 theelepel geraspte citroenschil1 ei100 gr boterSalsa cruda: 1/4 cup (60ml) vers geperst citroensap1/4 cup (60ml) extra vierge olijfolie1 teentje knoflook, fijngehakt2 tomaten, van zaad ontdaan, in stukjes gesneden1/2 cup fijngehakte verse peterselie1 kleine rode (spaanse) ui1 avocado, in stukjes geneden1 eetlepel uitgelekte baby kappertjeszure roompaprika poeder
Koekenpan
Aardappelpannekoekjes met tomaat/avocado salsa
1. Kook de aardappels gaar, giet af en pureer in een kom. Roer de zelfrijzend bakmeel en soda erdoor. 2. Maak een holletje in het midden en giet de melk, ei en citroenrasp erbij. Roer tot een glad beslag en laat 10 minuten staan. 3. Maak de salsa cruda door alle ingredienten behalve de zure room en paprikapoeder door elkaar de mengen. 4. Vermeng de zure room met paprikapoeder. 5. Verhit in een grote koekenpan wat boter. Bak eetlepels van het beslag, in 5 batches, totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten. Vet de pan tussendoor af en toe in met nieuwe boter.
Leg een blini op elk bord, schep er salsa cruda op en garneer met een flinke schep zure room.