Geroosterde zalm

  • Engels,
  • 30-60 min.

Een recept van Jamie Oliver!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 hele zalm van ongeveer 1 kg tot 1 1/2 kg,schoongemaakt en ontschubd.
-4 flinke handen vol groene kruiden naar smaak,peterselie,basilicum,lavas,lente-uitjes,venkelgroen etc),schoon ,droog en goed gemengd.
-zeezout en versgemalen witte peper.-2 citroenen in schijven.
-2 eetlepels gekneusd venkelzaad.
-olijfolie.dikke krant.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-

Voorbereiding

-Ontdoe de zalm van schubben,kop,graten(laat eventueel door de visboer doen!).
-Was de kruiden,droog ze en versnij ze.

Bereidingswijze

-Wrijf de zalm van binnen en van buiten in met zout en peper en de olijolie.
-Strooi flink wat kruiden aan de binnenkant,doe er de citroenschijven bij .
Vouw de krant in het midden open en strooi in het midden ook flink wat kruiden,venkelzaad en schijfjes citroen.
-Maak in beide zalmhelften inkepingen in het vel en stop hier ook kruiden in.
-Doe wat alluminiumfolie over de plaats waar de kop zat.
-Leg nu de zalm in het midden van de krant,bovenop de kruiden.
-Besprenkel met olijfolie en doe er de schijfjes citroen nog bij.
-Rol de krant met de vis stevig op.
-Bind het pakket met touw goed vast.
-Maak het pakket kletsnat.
-Leg het ongeveer 25 minuten in de gloeiende as van de barbeque.
-De krant zal verbranden,evenals de huid van de zalm die dan makkelijk te verwijderen is.
-De zalm is dan juist gaar en heeft een lichte rooksmaak.

Serveertip

-Met mayonaise of cocktailsaus en een gepoft aardappeltje erbij.
-En natuurlijk een glaasje koele witte wijn...Heerlijk!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje

Doorsturen

Home Recepten