Geroosterde zalm
- Engels,
- 30-60 min.
Een recept van Jamie Oliver!
Ingrediënten 4 personen
-1 hele zalm van ongeveer 1 kg tot 1 1/2 kg,schoongemaakt en ontschubd.-4 flinke handen vol groene kruiden naar smaak,peterselie,basilicum,lavas,lente-uitjes,venkelgroen etc),schoon ,droog en goed gemengd.
-zeezout en versgemalen witte peper.-2 citroenen in schijven.
-2 eetlepels gekneusd venkelzaad.
-olijfolie.dikke krant.
Benodigdheden
-Voorbereiding
-Ontdoe de zalm van schubben,kop,graten(laat eventueel door de visboer doen!).
-Was de kruiden,droog ze en versnij ze.
Bereidingswijze
-Wrijf de zalm van binnen en van buiten in met zout en peper en de olijolie.
-Strooi flink wat kruiden aan de binnenkant,doe er de citroenschijven bij .
Vouw de krant in het midden open en strooi in het midden ook flink wat kruiden,venkelzaad en schijfjes citroen.
-Maak in beide zalmhelften inkepingen in het vel en stop hier ook kruiden in.
-Doe wat alluminiumfolie over de plaats waar de kop zat.
-Leg nu de zalm in het midden van de krant,bovenop de kruiden.
-Besprenkel met olijfolie en doe er de schijfjes citroen nog bij.
-Rol de krant met de vis stevig op.
-Bind het pakket met touw goed vast.
-Maak het pakket kletsnat.
-Leg het ongeveer 25 minuten in de gloeiende as van de barbeque.
-De krant zal verbranden,evenals de huid van de zalm die dan makkelijk te verwijderen is.
-De zalm is dan juist gaar en heeft een lichte rooksmaak.
Serveertip
-Met mayonaise of cocktailsaus en een gepoft aardappeltje erbij.
-En natuurlijk een glaasje koele witte wijn...Heerlijk!