Confit de Canard

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2005

Een gerecht om op een regenachtige dag te bereiden, het is maandenlang te bewaren en beslist de moeite van het maken waard.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
? 1 gemeste tamme eend van ca. 1 ? kg in zes stukken gesneden.
? 1 ? kg. Eenden,- of ganzenvet, of half om half.
? 2 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd.
? 2 takjes gedroogde thijm.
? 2 el. grof gemalen peper.
? 60 gr. grof zeezout.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan, terrines of afsluitbare potten.

Voorbereiding

? Wrijf de stukken eend aan alle kanten in met knoflook.
? Verkruimel de thijm in een ondiepe schaal, vermeng dit met het zout en de peper.
? Haal de stukken eend door dit mengsel, leg ze in een afgedekte kom en laat de stukken 12 uur in de koelkast staan.
? Dep de stukken eend droog, smelt het vet op laag vuur in een grote pan, voeg de stukken eend toe en haal ze door het vet.
? Zorg dat de eend aan alle kanten met vet bedekt wordt, voeg zo nodig vet toe.
? Dek de pan af, zet deze op een plaatje en laat de inhoud in ca. 2 uur tegen de kook aan garen.
? Haal de stukken eend uit de pan, laat het vet tot lauw afkoelen en zeef het daarna.
? Nu moet u kiezen om 1 of meerdere terrines/potten te gebruiken.
? Giet een laag van 1 cm. van het gezeefde vet in een terrine/pot, schik de stukken eend hierop en giet vervolgens en hoeveelheid van het vet, in de terrine/pot, die het geheel bedekt, laat het geheel afkoelen.
? Sluit de terrine/pot en bewaar deze in de koelkast.
? Deze confit blijft maandenlang houdbaar.

Bereidingswijze

> Bereid de eend als volgt; haal de eend uit het vet en bak deze in een diepe koekenpan, in het aanhangende vet, krokant.

Serveertip

? Serveer de eend met in ganzenvet gebakken aardappelen.
? Of met zuurkool. ( zie mijn recept, zuurkool stamppot met eendenborst )

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten