Ratatouille

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2005

Een groentengerecht voor 4 personen: Ratatouille betekent in het Provencaalse accent letterlijk 'vaak omroeren'.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine
1 dl olijfolie
2 courgettes
1 theelepel verse tijmblaadjes
1 ui
1 eetlepel gehakte peterselie
1 rode paprika
1 grote teen knoflook
1 blik (400 gr) gepelde tomaten
zout
peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de courgettes en de aubergine en snijd de steelaanzet weg. Snij ze in dobbelstenen. Pel de ui en de knoflook en snipper deze grof. Halveer de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Verhit 3 - 4 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en aubergine ca. 5 minuten. Voeg de courgette en de paprika toe. Smoor alles omscheppend 5 minuten tot de groenten glazig beginnen te worden. Voeg de tomaten uit blik met het vocht toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en tijm. Laat de ratatouille onder zo nu en dan omroeren, 15 minuten stoven. Roer de gehakte peterselie en de rest van de olijfolie erdoor.

Serveertip

Serveer de ratatouille warm als groentegerecht met stokbrood, of als garnituur bij gekruide gerechten. Na afkoeling kan het ook koud geserveerd worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 11-06-2014

Lekkere ratatouille, dank je!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten