Risotto met champignons

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2005
  • Risotto met champignons

    Risotto met champignons

    Risotto met champignons

  • Risotto met champignons

    Risotto met champignons

    Risotto met champignons

  • Risotto met champignons

    Risotto met champignons

    Risotto met champignons

  • Risotto met champignons

    Risotto met champignons

    Risotto met champignons

  • Risotto met champignons

    Risotto met champignons

    Risotto met champignons

  • Risotto met champignons

    Risotto met champignons

    Risotto met champignons

  • Risotto met champignons

    Risotto met champignons

    Risotto met champignons

  • Risotto met champignons

    Risotto met champignons

    Risotto met champignons

Uit mijn losse blaadjes verzameling.Een vegetarisch hoofdgerecht dat kan worden uitgebreid met diverse groenten zoals courgette, asperges, doperwten en broccoli. Ook als je geen vegetariër bent is dit een verrukkelijk recept. Wil je persé vlees kan je geruld gehakt, vis of blokjes kip/kalkoen toevoegen.. vul zelf maar in... Ik heb het dit keer (18.04.2012) eens gemaakt precies zoals het beschreven staat. Verrassend lekker! De zelfgemaakte groentebouillon had ik in de vriezer De pesto heb ik zelf gemaakt en probeer het eens een keer want het is zo gemakkelijk om te maken. De link naar deze pesto staat onderaan de bereidingswijze

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 250 g (kastanje) champignons.
  • 2 sjalotjes of 1 ui.
  • 2-3 teentjes knoflook.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 300 g risottorijst (Arborio).
  • 7 dl zelfgemaakte groentenbouillon (of eventueel van tabletten).
  • Bekertje crème fraîche.
  • Versgemalen peper.
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels groene pesto. (vers gemaakt of uit een potje).
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 535,23 kcal
Koolhydraten 64,39 g
Eiwitten 13,47 g
Vetten 23,66 g
Benodigdheden
Pan. Soeplepel.

Voorbereiding

  • Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn.
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de champignons, sjalotjes en de knoflook ± 2 -3 minuten.

Bereidingswijze

  • Voeg de rijst toe en roerbak tot de korrels glanzen.
  • Verwarm de bouillon.
  • Giet een flinke scheut bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen.
  • Voeg steeds een soeplepel bouillon toe en laat het al roerend opnemen. Ga zo ca. 20 minuten door tot de rijst gaar is.
  • Als je zelf de pesto maakt kan je terwijl de risotto opstaat de pesto maken.
  • Voeg ondertussen eventueel extra bouillon toe als dat nodig is.
  • Schep de crème fraîche, peper,zout en pesto erdoor.
  • Bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.
  • Lekker met een groene salade.
  • Link naar de pesto.
    Pesto-la-ricetta-per-il-pesto

Bron

Verzameling van mijn losse recepten

Serveertip

  • Volgende keer doe ik er `wat groen` in (doperwtjes of courgette) door want het was nu een beetje `saai` om te zien maar de smaak was verrukkelijk.
  • De pesto kan eventueel worden vervangen door 1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden( oregano, tijm, basilicum); vers of diepvries.
  • In plaats van kastanjechampignons is een combinatie van champignons met oesterzwammen ook heel lekker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

XPeterXX avatar
XPeterXX 09-01-2022

Vandaag dit gerecht gemaakt, en ik kreeg een 8,5 voor dit gerecht dus👍Zelf jou tip gevolgd, en op het laatst doperwten toegevoegd. Daarnaast blus ik de risotto in de beginfase altijd af met een scheut wijn. Ook heb ik d champions afzonderlijk gebakken en pas op het laatst aan de risotto toegevoegd, En de pesto volgens jouw recept zelfgemaakt. Heerlijk! Dank voor dit heerlijk recept.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 09-06-2014

Lijkt me erg lekker, ik hou erg van risotto. Groetjes Lammy

Harry66 avatar
Harry66 02-07-2013

Heb nog niet eerder risotto gemaakt, maar dit ziet er wel erg goed uit, ga het een keer proberen, bedankt, Harry

rondeel avatar
rondeel 02-07-2013

Vanavond wederom gegeten, blijft een heerlijk recept!

rondeel avatar
rondeel 09-05-2012

Hoi Alidada, ik heb vanavond je risotto gemaakt, en hier werd die helemaal goedgekeurd! Ik heb al wel eerder risotto gekookt, maar nog niet eedeer met crème fraîche en pesto. Ik vond het heerlijk, het smaakte lichter dan mijn versie waarin ik normaal Italiaanse kaas verwerkte. Helemaal goed, dus een blijvertje bij ons op tafel!

margje66 avatar
margje66 03-08-2005

dit ga ik proberen!bedankt!

vliliane avatar
vliliane 11-05-2005

heerlijk,neem dit mee,bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten