1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Risotto
  5. Risotto met champignons

Risotto met champignons

Door: alidada

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2005

Ingrediënten 4 personen


  • 250 g (kastanje) champignons.
  • 2 sjalotjes of 1 ui.
  • 2-3 teentjes knoflook.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 300 g risottorijst (Arborio).
  • 7 dl zelfgemaakte groentenbouillon (of eventueel van tabletten).
  • Bekertje crème fraîche.
  • Versgemalen peper.
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels groene pesto. (vers gemaakt of uit een potje).
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas.


Verder heb je nodig


Pan. Soeplepel.

Risotto met champignons

Risotto met champignons

Risotto met champignons
Risotto met champignons

Ingredinten

Ingredinten
Risotto met champignons

Champignons. sjalotjes en de knoflook in de pan.

Champignons. sjalotjes en de knoflook in de pan.
Risotto met champignons

Voeg de rijst toe en roerbak tot de korrels glanzen

Voeg de rijst toe en roerbak tot de korrels glanzen
Risotto met champignons

Giet bouillon erbij en roer tot het vocht is opgenomen

Giet bouillon erbij en roer tot het vocht is opgenomen
Risotto met champignons

Schep de crme frache, peper,zout en pesto erdoor.

Schep de crme frache, peper,zout en pesto erdoor.
Risotto met champignons

Even roeren

Even roeren
Risotto met champignons

Bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Uit mijn losse blaadjes verzameling.Een vegetarisch hoofdgerecht dat kan worden uitgebreid met diverse groenten zoals courgette, asperges, doperwten en broccoli. Ook als je geen vegetariër bent is dit een verrukkelijk recept. Wil je persé vlees kan je geruld gehakt, vis of blokjes kip/kalkoen toevoegen.. vul zelf maar in... Ik heb het dit keer (18.04.2012) eens gemaakt precies zoals het beschreven staat. Verrassend lekker! De zelfgemaakte groentebouillon had ik in de vriezer De pesto heb ik zelf gemaakt en probeer het eens een keer want het is zo gemakkelijk om te maken. De link naar deze pesto staat onderaan de bereidingswijze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn.
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de champignons, sjalotjes en de knoflook ± 2 -3 minuten.

Bereidingswijze

  • Voeg de rijst toe en roerbak tot de korrels glanzen.
  • Verwarm de bouillon.
  • Giet een flinke scheut bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen.
  • Voeg steeds een soeplepel bouillon toe en laat het al roerend opnemen. Ga zo ca. 20 minuten door tot de rijst gaar is.
  • Als je zelf de pesto maakt kan je terwijl de risotto opstaat de pesto maken.
  • Voeg ondertussen eventueel extra bouillon toe als dat nodig is.
  • Schep de crème fraîche, peper,zout en pesto erdoor.
  • Bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.
  • Lekker met een groene salade.
  • Link naar de pesto.
    Pesto-la-ricetta-per-il-pesto

Serveertip

  • Volgende keer doe ik er `wat groen` in (doperwtjes of courgette) door want het was nu een beetje `saai` om te zien maar de smaak was verrukkelijk.
  • De pesto kan eventueel worden vervangen door 1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden( oregano, tijm, basilicum); vers of diepvries.
  • In plaats van kastanjechampignons is een combinatie van champignons met oesterzwammen ook heel lekker.

Bron

Verzameling van mijn losse recepten



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top