Gegratineerde aardappelen

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Gewoon een ander aardappeltje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 1 kg aardappelen, geschild in plakken van 3mm dik.
? 60 gr versgeraspte gruyere of parmezaanse kaas, of mengsel van beide.
? 1 ? dl slagroom
? 2 eieren
? hele nootmuskaat
? bouillon, blokje opgelost in een ltr. kokend water

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
? Ovenpan, ovenschotel en een mengkom.

Voorbereiding

? Verwarm de oven op 180 gr.
? Doe de plakken aardappel in een pan en giet er net zoveel kokende bouillon bij dat alles onderstaat, sluit de pan met het deksel, plaats deze in het midden van de oven en laat de aardappelen ca. 15 minuten sudderen tot deze bijtgaar zijn.
? Doe de helft van de kaas, de slagroom en de eieren in een kom, rasp er wat nootmuskaat over en klop tot alles goed gemengd is.
? Giet dit mengsel in de pan met aardappelen en schep alles heel voorzichtig om.

Bereidingswijze

?X Schep het mengsel in een licht beboterde ovenschaal, strijk alles glad en strooi er de rest van de kaas over.
?X Zet de schaal in de oven en laat het gerecht ca. 20 minuten bakken tot de custard stevig en de bovenkant goudbruin is
?X Direct opdienen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

branies avatar
branies

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten