Meloen met rauwe ham en kruidendressing

  • Frans, Voorgerecht
  • 0-10 min.

De kruidendressing geeft deze all time favorite een nieuw tintje

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 1 meloen (galia of cantaloupe)

- 18 plakken rauwe ham, dungesneden

- 50 ml olijfolie

- 25 ml aceto balsamico

- 2 eetlepels honing

- verse bieslook en peterselie

- zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Maak een dressing van olijfolie, balsamico, honing, fijngesneden verse kruiden en zout en peper

2. Snij de meloen verticaal doormidden. Snij beide helften nog 2 keer verticaal doormidden en verwijder de pitjes

3. Snij nu de meloen parten 1 keer horizontaal doormidden

4. Snij met een scherp mes de meloen een stukje van de schil, begin bij de scherpe punt van de meloen. Snij niet de hele schil eraf (tot de helft ongeveer).

Bereidingswijze

5. Krul nu de schil naar binnen en zet drie stukken meloen op een bord.

6. Leg in het midden 3 plakken rauwe ham die je tot een soort bloem krult

7. Schenk nu druppelsgewijs wat dressing tussen de stukken meloen

Serveertip

Lekker met toast

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hotelsalden avatar
hotelsalden

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten