Japanse biefstuksalade

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Japanse biefstuksalade

    Japanse biefstuksalade

    Japanse biefstuksalade

  • Japanse biefstuksalade

    Japanse biefstuksalade

    Japanse biefstuksalade

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek de mihoen door midden en bereid
het volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de mihoen af en spoel ze
onder koud water af.
Schil de komkommer en snijd hem in reepjes.
Snijd het radijsblad af en was het.
Snijd de radijsjes in partjes.
Verwijder de harde steeltjes
van de waterkers.
Klop in een slaschaal de sojasaus,
rijstazijn, suiker, mierikswortel
en sesamolie tot een dressing.
Bestrijk de biefstukjes met olie.
Verhit de grillpan en bak de biefstukjes
op hoog vuur in 4 minuten rondom
bruin en van binnen rose.
Laat het vlees 1 minuut op de snijplank
rusten en snijd het dan in dunne plakjes.
Verdeel de mihoen over twee borden.
Meng de waterkers, radijsblad en
komkommer met de dressing.
Schep de salade op de mihoen en
verdeel de radijsjes erover.
Leg de biefstukplakjes op de salade
en bestrooi ze met sesamzaad, zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

luckyjo avatar
luckyjo

Doorsturen

Home Recepten