Soesies kentang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

In de beginjaren van veel Indonesiers in Nederland, toen hier nog geen toko's waren en de ingredienten voor een Indische maaltijd beperkt, werd dit gerecht op een gastelletje in de pensionkamer klaargemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 4 saucijsjes (verse worst, het liefst runder)
  • 250 gram voorgekookte krieltjes of
    aardappelschijfjes
  • 1 grote, of twee kleine uien
  • ketjap
  • kruidnagel (poeder of 12/15
    nagels)
  • stukje gemberwortel
  • nootmuskaat
  • ketoembar
  • djinten
  • evt. wat
    champignons
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    De saucijsjes voorgaren en dan in niet al te dikke schijfjes snijden.
    De uien in ringen
    snijden en in de margarine gaar smoren.
    Doe de fijn gesneden djahe, een snufje ketoembar,
    nootmuskaat en djinten erbij.
    Dan de aardappeltjes en de saucijsjes bij het uimengsel doen met wat water, een flinke scheut ketjap en de kruidnagels.

    Bereidingswijze

    Op een kleine gaspit, met het deksel op de pan, 10 minuten laten staan.
    De kruidnagel
    moet duidelijk te proeven zijn in het kookvocht.

    Serveertip

    Opdienen met rijst en, eventueel, een atjar ketimoen.
    Selamat Makan !

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    renee_r avatar
    renee_r

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten