spareribs
- > 120 min.
overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt.
Ingrediënten 4 personen
appelmoes(2potten), worchester saus, boullionblokjes (vlees), paprikapoeder, honing, tomatenpuree, ketchup/curry, alle kruiden die jezelf lekker vindt. En niet te vergeten genoeg spareribs voor 4 personen. Vraag maar aan de slager hoeveel spareribs genoeg zijn voor 4 personen.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 979,96 kcal |
Koolhydraten | 61,03 g |
Eiwitten | 73,93 g |
Vetten | 46,15 g |
Benodigdheden
grote pan om de spareribs in te koken,klein pannetje, bbq of oven of grill
Voorbereiding
zet een pan met ongeveer 1,5 tot 2 liter water op het vuur(afhankelijk van de hoeveelheid spareribs die je hebt), doe hier de boullionblokjes bij(4-8), de appelmoes(zeer belangrijk, wordt het vlees lekker mals van) en de tomatenpuree erin, en de spareribs. Laat de spareribs 1 tot 2 uur zachtjes koken en haal ze uit de pan zodra het vlees zacht is geworden. Hoe langer je ze kookt hoe malser ze worden. Haal ze uit de pan en laat ze goed uitlekken en dep ze af.
Bereidingswijze
Zet een pannetje op het vuur. Doe 3 eetlepels honing, 3 eetlepels ketchup, worchester saus(niet teveel), kruiden(italiaanse kruiden doen het heel goed!!) beetje ketjap saus in de pan. breng dit even aan de kook, en laat het geheel vervolgens een paar minuten afkoelen. Smeer vervolgens de spareribs in met dit mengsel en laat ze even 15 minuten staan. Hierna de spareribs 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden of op de bbq.