
Appelmoes(2potten), worchester saus, boullionblokjes (vlees), paprikapoeder, honing, tomatenpuree, ketchup/curry, alle kruiden die jezelf lekker vindt. En niet te vergeten genoeg spareribs voor 4 personen. Vraag maar aan de slager hoeveel spareribs genoeg zijn voor 4 personen.
Grote pan om de spareribs in te koken,klein pannetje, bbq of oven of grill
Overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt.
Zet een pan met ongeveer 1,5 tot 2 liter water op het vuur(afhankelijk van de hoeveelheid spareribs die je hebt), doe hier de boullionblokjes bij(4-8), de appelmoes(zeer belangrijk, wordt het vlees lekker mals van) en de tomatenpuree erin, en de spareribs. Laat de spareribs 1 tot 2 uur zachtjes koken en haal ze uit de pan zodra het vlees zacht is geworden. Hoe langer je ze kookt hoe malser ze worden. Haal ze uit de pan en laat ze goed uitlekken en dep ze af.
Zet een pannetje op het vuur. Doe 3 eetlepels honing, 3 eetlepels ketchup, worchester saus(niet teveel), kruiden(italiaanse kruiden doen het heel goed!!) beetje ketjap saus in de pan. breng dit even aan de kook, en laat het geheel vervolgens een paar minuten afkoelen. Smeer vervolgens de spareribs in met dit mengsel en laat ze even 15 minuten staan. Hierna de spareribs 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden of op de bbq.
Bartwestrus 01-08-2019
Fantastisch recept!!!
spiderwoman26 03-02-2017
Echt HEERLIJK!!!! Tijdje geleden gemaakt, buurvrouw uitgenodigd, die heeft er nog over, en terrecht. Zo lekker hebben we nog nooit spareribs gegeten, zelfs niet in een restaurant.
Senna013 01-06-2016
Top recept, spijt dat ik er niet meer gemaakt heb!! Groetjes Alex.
kitchenaid 07-05-2015
prima recept, heerlijk gegeten...
hansnr15 09-02-2015
prima recept vooral de appelmoes doet zijn werk ,Top