1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Toast gerookte zalm met knoflook

Toast gerookte zalm met knoflook

Door: trice_n

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-05-2005

Ingrediënten 1 personen


150 g versneden (dunne plakjes) gerookte zalm 1 grote snede licht grijs brood 3 pijpjes bieslook 1 teen knoflook 2 eetlepels olijfolie peper naar smaak



Dit receptje combineert gerookte zalm perfect met getoost bruschetta brood. De looktoets is verassend en geweldig lekker! Deze toast kan perfect als lichte lunch of als hoofdgerecht. Een verkleinde versie is perfect als voorgerechtje - alleen uitkijken dan dat je de toast iets minder royaal met look inwrijft zodat de gebruikte hoeveelheid look de erop volgende gerechten niet gaat overstemmen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De knoflook pellen. De bieslook snipperen. De boterham roosteren (= toasten).

Bereidingswijze

De geroosterde boterham - wanneer nog warm - aan beide zijden flink inwrijven met het teentje knoflook. Over 1 zijde olijfolie sprenkelen. Op deze zijde de plakjes zalm accordeon gewijs schikken. Bestrooi met fijn gesnipperde bieslook en ga er even over met de pepermolen. Snij de boterham in 4 punten en schik op een bord.

Serveertip

Met een gemengd slaatje is dit een geweldig lekker gerechtje!!!! Smakelijk!!



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trice_n
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top