Luikse wafels.

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 20-30 min.

voor 10 wafels

Deel dit recept

Ingrediënten
Beslag 1 :
35 gr verse gist

1/4 tas lauw water

125 gr bloem

15 gr kristalsuiker

1 groot ei

75 ml lauwe melk



Beslag 2 :
135 gr boter op kamertemperatuur

100 gr bloem

50 gr suiker

2 zakjes vanillesuiker

1/4 koffielepel bakpoeder

een snuifje zout

90 gr parelsuiker


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Beslag 1 : Los in een klein kommetje de gist op in het lauw water samen met 1 eetlepel bloem en de suiker.

Laat dit 5 minuten rusten.

Zeef de bloem boven een grote kom.

Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg het gistmengsel, het ei en de lauwe melk toe.

Meng dit alles goed door elkaar.

Plaats dit mengsel met een doek erover op een warme plaats tot het 2 tot 3 maal zijn volume heeft.

Maak ondertussen beslag 2

Bereidingswijze

Meng de zachte boter met de bloem, het zout, de vanillesuiker, de bakpoeder en de parelsuiker



Afwerking :
Meng beslag 2 onder beslag 1.

Maak dan een 10-tal balletjes van het beslag.

Druk ze ligt aan tot schijfjes, die je dan lichtjes met bloem bestuift.

Bak in een matig warm wafelijzer gedurende 3 a 4 minuten.



Serveertip

Lauw opdienen en eventueel bestrooien met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten