Brusselse wafels met warme kersen
- Belgisch, Nagerecht
- 20-30 min.
Voor 8 kinderen De tijd die je nodig hebt om het beslag te maken is: 10 minuten. Het bakken van de wafels ongeveer 20 minuten.
Per portie: Energie 650 kj./153 kcal Eiwit 3 g. Vet 2 g. Koohydraten 30 g.
Ingrediënten 8 personen
125 g. bloem50 g. zachte boter
65 g. suiker
1 ei, snufje zout
1 zakje vanille-suiker
1/2 theelepeltje citroenrasp
1 busje poedersuiker
1 eetlepel olie
Voor de kersen:
1 pot kersen op siroop (zonder pitjes)
2 theelepels allesbinder opgelost in koud water
4 schepjes suiker
Benodigdheden
1 wafelijzer
Bereidingswijze
Zeef eerst de bloem en leg de bloem in een ronde cirkel op het aanrecht leggen. Leg de suiker, boter, ei, snufje zout, de vanillesuiker en het citroenrasp in het midden en vermeng dit met elkaar. Kneed dit met de handen totdat het een glad en soepel deegje is. Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot. Leg deze zolang op een bord. Verwarm nu een wafelijzer en bestrijk het met wat olie. Druk het bolletje in het midden van het wafelijzer en klap hem goed dicht. Laat het wafelijzer nu 3 minuten op niet te hoog vuur bakken aan beide kanten. Haal de wafel voorzichtig met een vork uit het wafelijzer en houd de wafels warm totdat ze allemaal gebakken zijn. In de tussentijd, het vocht van de kersen in een pannetje opwarmen en de opgeloste allesbinder erbij gieten. Blijf dit goed roeren. Het vocht wordt nu dikker. De kersen en de suiker erbij doen en heel even laten doorkoken.
Serveertip
De wafels op bordjes leggen en bestrooien met wat poedersuiker. De kersen ernaast scheppen en lekker opeten.