Exotisch Fruit in Gelei

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-05-2005

met gegrilde fruitspiesjes

Deel dit recept

Ingrediënten
1 roze pompelmoes 1 sinaasappel 2 kiwi's 1 rijpe mango 1 papaja 100 frambozen of aardbeien 10 blaadjes gelatine 40 g suiker 1 fles zoete dessertwijn - muntblaadjes. Voor de fruitspiezen: 5 cl rum 2 eetlepels honing 5 cl Grand Marnier 2 eetlepels bruine suiker 1 theelepel gemberpoeder
- peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de gelatine in koud water.
- Was en schil alle fruitsoorten en versnijd ze in blokjes of partjes naar believen.
- Verdeel over coupes of in een in een grote kom
- Neem 2 el wijn en kook hierin de suiker tot een suikerstroop.
- Giet er nog wat wijn bij en los hierin de gelatine op.
- Warm de rest van de wijn op en voeg hierbij de opgeloste gelatine.
- Laat eventjes afkoelen en overgiet hiermee het fruit.
- Laat opstijven in de koelkast.
Fruitspiesjes: maak spiesjes van het fruit zoals op het plaatje en strijk ze in met de mengeling van honing, suiker, gember en peper.
Rooster ze op de grill zo'n vijf minuten en draai ze geregeld om.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten