Marinade voor vlees

  • > 120 min.

Marinade voor vlees (op BBQ of grill)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 12 lappen vlees naar keuze (bv. schouderkarbonade)
- ketjap(ongeveer een fles)
- wijn/sherry
- knoflook
- uien;1/2 stuks
- sambal;theelepel
- peper
- citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- grote kom/bak
- mes

Voorbereiding

- uien snijden
- knoflook pletten/snijden

Bereidingswijze

- Doe de ketjap in een grote kom - voeg daarbij een scheutje wijn of sherry - voeg de geplette/gesneden koflook, gesneden uien, sambal, peper en een eetlepel citroensap erbij - Meng het geheel - Doe de lappen vlees erbij - Laat de marinade 6-12 (een dag van tevoren is nog beter)uur in het vlees trekken in de koelkast -

Serveertip

Als je het vlees uit de marinade haalt kun je dit 'sap' een saus maken. Je doet door de marinade in een pannetje te doen, op het vuur zetten en met allesbinder het te binden. Heerlijk voor over het vlees!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten