Salade van geroosterde zalm met mierikswortelmayonaise

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g zalmfilet, 2 eetlepels roerbakolie of zonnebloemolie, 1 eetlepel grofgemalen zwarte peperkorrels, 1/2 theelepel zout of gemalen zeezout, 75 g veldsla of fijne bladsla.
  • voor de dressing: 1 dl mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje), 1 teentje knoflook, 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries), 1 eetlepel sherry.
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snijd de zalmfilet in brede repen. Bestrijk ze met de olie. Meng de gemalen peper met het zout. Wentel de zalm door dit mengsel en druk het pepermengsel een beetje in de zalm. Klop de mayonaise op met citroensap, mierikswortel, geperste knoflook, peterselie en sherry. Voeg, als de saus te dik is, 1 eetl. warm water toe. Zet de saus in de koelkast.

    Bereidingswijze

    Verdeel de sla over vier borden. Verhit een grillpan en rooster de zalm 2-3 minuten per kant. Verdeel de vis over de sla en sprenkel de dressing erover. Serveer er geroosterd brood bij.

    Serveertip

    • Vervang de zalmfilet door tilapia of zwaardvis.
    • Neem gehakte radijsjes in plaats van mierikswortel.

    Laatste reacties

    chutneyzusje avatar
    chutneyzusje 08-05-2005

    klinkt lekker gaan we eens eten ,bedankt en gr.Anne-Mieke

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten