1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Koude kip met kerriemayonaise

Koude kip met kerriemayonaise

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2005

Ingrediënten 6 personen


1.4 kg kippen drumsticks of kippen delen (of 700 g kipfilet als je koude kippenvel niet lust)
1+3/4 t zout
1/2 t peper
3 uien in dunne halve ringen
3 e abrikozenjam
1+1/2 e kerriepoeder
1+1/2 e azijn
1 e maismeel
250 ml basis mayonaise op smaak gebracht met zout en peper


Koude kip met kerriemayonaise
Koude kip met kerriemayonaise
Koude kip met kerriemayonaise
Koude kip met kerriemayonaise
Koude kip met kerriemayonaise
Koude kip met kerriemayonaise
Koude kip met kerriemayonaise
Koude kip met kerriemayonaise

Lekker met een frisse salade / recept in zuid-afrika gekregen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. wrijf kippendelen in met zout en peper en bak het gaar en mooi van kleur op fornuis of in oven. En laat kip draineren op keukenpapier en volledig afkoelen.
2. Giet vet af op 2 e na en bak uien in overgebleven bakvet gaar.
3. Meng jam, kerrie, azijn en meel en roer door ui-mengsel en bak verder voor zo 3 min. tot maïsmeel gaar is. Gewone tarwebloem kan ook.
4. Laat saus afkoelen.
5. Roer mayonaise door ui-mengsel en vermeng met water tot een dik vloeibaar saus.
6. Doen drumsticks of kippendelen op serveerschaal en verdeel de saus over kip.
7. Laat goed afkoelen in koelkast.
8. Laat de kip een half uur voor serveren weer op kamertemperatuur komen.
(garneer met plakjes ei en door een zeeft gedrukt gekookte e en een toefje mint of pieterselie)

Serveertip

Serveer koud.... ook als component geschikt als bijgerecht bij BBQ



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top