1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Pasta met ricotta, pesto en verse tomatensaus

Pasta met ricotta, pesto en verse tomatensaus

  • Italiaans, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-05-2005

Ingrediënten 8 personen


16 vellen verse pasta
400 g ricotta
50 g pesto
30 g gemalen parmezaan
1 ei
2 eidooiers
200 g zongedroogde tomaten, in reepjes (xenos)
peper en zout
Ingredienten verse tomatensaus:
2 knoflooktenen
olijfolie
anderhalf kilo gepelde romatomaten
handje fijngesneden basilicumblaadjes
peper en zout



Zomers buffetgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng de ricotta met de pesto, parmezaan, 1 ei en peper en zout. Snij de pasta in ronde plakken (2 uit elk vel). Klop de eidooiers los, bestrijk er 1 kant van elk pastarondje mee. Schep op elk rond een lepel kaasfarce. Beleg met reepjes tomaat. Vouw dubbel. Druk de randen van de halvermaantjes goed aan.

Bereidingswijze

Kook de pasta in gezouten water. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater. Tomatensaus: Laat 2 fijngesnipperde knoflooktenen lichtjes fruiten in wat olijfolie. Doe er anderhalf kilo gepelde romatomaten bij en een handje fijngesneden basilicumblaadjes en laat een kwartier zachtjes sudderen. Kruid met wat peper en zout.

Serveertip

Sesrveer de pasta met de verse tomatensaus en geef er parmezaan bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top