1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gegrilde en gemarineerde groente

Gegrilde en gemarineerde groente

Door: sjoukje_w

  • Italiaans, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-05-2005

Ingrediënten 8 personen


Aubergines
Courgettes
Tomaten
Zomerpompoen etc, als het maar zuiderse zomers groenten zijn
Voor de marinade:
2 el witte wijn azijn
sap van halve citroen
1 dl olijfolie
halve teen knoflook, gehakt
1 el gladde peterselie, gehakt
versgemalen peper
zout



Zomer buffetgerecht. Afkoelen van de groente duurt het langst.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de groenten en dep ze droog. Snij ze in plakken en leg ze aan beide kanten een paar minuten op de hete grill.

Bereidingswijze

Besprenkel de gegrilde groenten aan beide kanten met wijnazijn en het citroensap. Bestrooi ze met de knoflook en de peterselie, kruid ze met peper en zout. Overgiet de groenten met olijfolie. Laat minsten 2 uur marineren op een koele plek.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top