1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Andijvie-peerstamppot

Andijvie-peerstamppot

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2005

Ingrediënten 2 personen


600 g aardappelen,
zout en peper,
400 g andijvie,
1 lenteuitje,
2 rijpe peren,
2 eetlepels pinda?s,
20 g (vloeibare) margarine,
1 dl warme halfvolle melk,
2 eetlepels zonnebloemolie,
2 VALESS gepaneerd,
40 g croutons



Bijzonder, de stamppot van rauwe andijvie met stukjes peer en pinda. Perfecte combinatie met zo?n gepaneerde filet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar. Snijd de andijvie in smalle reepjes en de lenteui in dunne ringetjes. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Hak de pinda?s gof. Stamp de aardappelen in de pan fijn en roer er de margarine en de fijnge-sneden andijvie en de blokjes peer door. Maak de stamppot smeuiger met de warme melk. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de VALESS om en om in 6 min. goudbruin en krokant. Bestrooi de stampot met de lenteui ringetjes, de croutons en de pinda?s.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top