Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Andijvie-peerstamppot

Andijvie-peerstamppot

Door: spikkertje

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2005

Ingrediënten 2 personen


600 g aardappelen,
zout en peper,
400 g andijvie,
1 lenteuitje,
2 rijpe peren,
2 eetlepels pinda?s,
20 g (vloeibare) margarine,
1 dl warme halfvolle melk,
2 eetlepels zonnebloemolie,
2 VALESS gepaneerd,
40 g croutons



Bijzonder, de stamppot van rauwe andijvie met stukjes peer en pinda. Perfecte combinatie met zo?n gepaneerde filet.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar. Snijd de andijvie in smalle reepjes en de lenteui in dunne ringetjes. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Hak de pinda?s gof. Stamp de aardappelen in de pan fijn en roer er de margarine en de fijnge-sneden andijvie en de blokjes peer door. Maak de stamppot smeuiger met de warme melk. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de olie in een Koekenpan en bak de VALESS om en om in 6 min. goudbruin en krokant. Bestrooi de stampot met de lenteui ringetjes, de croutons en de pinda?s.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top