1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kalfoesters met gevulde macaroni en olijven

Kalfoesters met gevulde macaroni en olijven

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-05-2005

Ingrediënten 4 personen


Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten


4 dikke kalfoesters van elk 150 gram
20 grote macaroni van 60 cm lang
60 gram boter
fleurs de sel (desnoods grof zeezout)
De vulling voor de macaroni:
200 gram zwarte olijven
100 gram knolselderij
50 gram foie gras de canard cru (verse eendenlever)
140 gram room
3 eetlepels olijfolie
De creme van morilles:
20 kleine (gedroogde) morilles
2 sjalotjes
120 gram room
10 gram cognac
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
De creme parmezan:
40 gram geraspte parmezaanse kaas
100 gram room


Verder heb je nodig


Spuitzak


Een recept van Cyril Lignac/ restaurant le Quinzieme 14, rue Cauchy 75015 Paris
Tel: 01-45-54-43-43
(metro Javel)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Cyril Lignac

Bereidingswijze

Bereiding van de macaroni vulling:
Schil de knolselder en snij deze dan in hele kleine blokjes evenals de foie gras
Ontpit de olijven en hak deze fijn
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de blokjes knolselder toe en laat 3 minuten bakken, voeg dan de foie gras, de gehakte olijven en de room toe en laat dit 2 minuten koken.
Laten afkoelen en in de koelkast zetten.
Bereiding van de morille creme:
Maak de morilles schoon (of week deze bij gebruik van gedroogde morilles)
Pel de sjalotjes en snij deze fijn en laat ze zweten in de olijfolie
Voeg de morilles toe
Flambeer met de cognac, voeg peper en zout naar smaak toe
Voeg dan de room toe en laat dit op een zacht vuur 10 minuten koken
Houd deze saus warm.
De macaroni:
Kook de macaroni 5 minuten in kokend gezouten water en laat ze daarna uitlekken
Snij de macaroni in 6 stukken en vul ze met behulp van een spuitzak met het olijven mengsel.
Verdeel de macaroni in 4 kleine ovenschaaltje (stapelen)
De parmazaan saus
Doe de geraspte parmezaan met de room in een steelpannetje en laat dit smelten tot een romige massa en giet dit over de macaroni.
Gratineren in de oven.
Bak de kalfsoesters in een koekenpan met de boter en schep de jus er regelmatig over heen.
Ze moeten van buiten notenbruin worden en van binnen rose blijven, bestooi met wat fleurs de sel.
Laat ze daarna 10 minuten rusten en halveer ze dan.


Serveertip

Schep de macaroni uit de ovenschaaltjes en plaats deze op de 4 borden met de gehalveerde kalfsoesters en garneer met wat van de morille creme.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top