Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco

Ossobuco

Door: jackson

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-05-2005

Ingrediënten 4 personen


4 stukken kalfsschenkel
6 tomaten
3 wortelen
1,5 dl droge witte wijn
0,5 dl droge witte vermout
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 eetl. bloem
3 eetl. olijfolie
3 reepjes citroenschil
parmezaan
kruiden:
1 eetl. marjolein,
1 koffiel. basilicum
tijm, laurier
Peper en zout.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding (1 u 45 min. - de dag voordien)

Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof er de fijngehakte sjalotjes in tot ze glazig worden.
2. Voeg er de schijfjes wortel aan toe, samen met de gepelde en in stukjes gesneden tomaten. Meng goed dooreen, dek de pan af en laat de groenten 5 a 10 min. stoven.

3. Intussen wentelt u de schijven kalfsschenkel in de bloem. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en braad de kalfsschenkels aan beide zijden aan. Leg ze op de groentemengeling en kruid met peper en zout, tijm, laurier, basilicum, marjolein en de geperste teentjes knoflook.

4. Blus het braadvocht met de witte wijn en de droge vermout. Maak de braadresten goed los en giet ze over de Ossobuco. Voeg er de 3 reepjes citroenschil aan toe en laat nog 90 min. verder stoven op een zacht vuurtje.

Afwerking (de dag zelf)

Verwarm het vlees op een zacht vuurtje.
Schik de stukken schenkel op een diepe schotel en overgiet met de saus.
Bestrooi met parmezaan en geef er verse pasta of risotto bij.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top