burrito's
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
750 gram rundergehakt 500 gram Kidneybonen 450 gram tomaat300 gram mais 150 gram Cheddar kaas 9 tortilla's
4 eetlepels tomatenpuree 2 theelepels koriander 2 eetlepels olie
1 scheutje tacosaus 1 theelepel chilipoeder 1 ui
1 eetlepel komijn 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten. Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe. Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork. Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden. Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten. Als laatste voegt u de bonen en de mais toe. Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.
Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180? C voor te verwarmen. Leg de tortilla's opengevouwen op tafel. Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op. Leg de burrito's op de bakplaat. U kunt ze nu naar eigen believe bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas. Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt. U dient de burrito's direct uit te serveren.
Vergeet u niet de tacosaus op tafel te zetten?