1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Tortilla
  6. Tortilla

Tortilla

Door: lentekind17

  • Spaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-05-2005

Ingrediënten 4 personen


Ongeveer 8 aardappelen, 6 eieren, paprika, 1 dikke ajuin, 4 teentjes knoflook, eventueel andere groentjes


Verder heb je nodig


Diepe braadpan


De typische Spaanse aardappel omelet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en kook de aardappelen (niet te gaar anders vallen ze uit elkaar). Snijd ze dan in schijfjes. kluts de eieren. Snijd de paprika in kleine blokjes. De ajuin ook. Pers de knoflook.

Bereidingswijze

Bak de aardappelschijfjes even op tot ze een bruin kleurtje hebben. Haal ze uit de pan. Fruit de ui in dezelfde olie en doe er de knoflook bij. Doe de paprika erbij en laat goed fruiten. Meng in een kom de eieren met de gebakken aardappelschijfjes en giet dit mengsel over de ajuin, knoflook en paprika. Laat goed stoven. Keer dan de tortilla om en laat aan de andere kant ook goed stoven.

Serveertip

Lekker met een salade en stokbrood als hoofdgerecht of anders als bijgerecht bij Spaanse tapas.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lentekind17
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top