Mezze: Kibbeh

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-05-2005
  • Mezze: Kibbeh

    Mezze: Kibbeh

    Mezze: Kibbeh

Mezze

Deel dit recept

Ingrediënten
2 kopjes fijne burgul (couscous)
500 gram lamsgehakt
1 middelgrote (rode) ui, gesnipperd
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel kaneel
snufje chilipoeder
glas water

Vulling
200 gram lams- of rundergehakt
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote uit, gesnipperd
1 eetlepel pijnboompitjes
1 theelepel gemalen piment
Zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2742,00 kcal
Koolhydraten 250,11 g
Eiwitten 180,61 g
Vetten 108,03 g

Voorbereiding

Kibbeh: Doe de burgul in een kom en giet er koud water over totdat het net onder staat. Laat 15 minuten wellen. Druk in een vergiet het vocht uit de burgul. Doe het lamsgehakt in de keukenmachine en maal tot een zeer fijn geheel. Doe de rest van de ingredienten erbij (water beetje voor beetje) en mix totdat alles goed gemengd is. Zet de kibbeh weg.

Vulling: Verhit de olie in een pan. Voeg de uien toe en fruit deze totdat ze glazig zijn. Voeg pijnboompitten en laat deze lichtbruin worden. Voeg lams- of rundergehakt, piment, zout en peper toe en roerbak het geheel totdat het vlees gebruind is.

Bereidingswijze

Gefrituurd: Maak met vochtige handen balletjes van de kibbeh. Maak het balletje hol met een vinger. Druk nu met je duim een theelepel (of meer) van de vulling in het balletje. Maak van het balletje een ovaal. Frituur in een pan de kibbeh in hete olie (niet allemaal tegelijk) totdat ze door en door gaar zijn en rondom gebruind. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Gebakken: Verdeel de kibbeh in twee gelijke porties. Maak 1 portie plat in een, met olie ingevette, middelgrote ovenschaal. Spreid de vulling erover uit. Maak met natte handen de andere portie kibbeh plat en leg deze over de vulling. Maak met een scherp mes ruitvormige stukjes. Sprenkel een kwart kopje olijfolie en een eetlepel boter in kleine klontjes over de kibbeh. Zet in het midden van een voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40 tot 50 minuten met middelmatige warmte de kibbeh bruin. Laat overtollige olie er uit lopen voor het serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten