1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Tabouleh
  6. Mezze: Tabouleh

Mezze: Tabouleh

Door: nmbvv

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-05-2005

Ingrediënten


200 gram fijne bulgur (couscous)
2 sjalotjes
2 rode uien
1 bosje peterselie
1 bosje munt
olijfolie
sap van 1 halve citroen
3 vleestomaten, ontveld
2 groene paprika`s
1 komkommer
Romaanse sla
Zeezout
Versgemalen zwarte peper


Mezze: Tabouleh
Mezze: Tabouleh

Mezze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bulgur in een vuurvaste schaal, voeg een halve liter kokend water toe en de helft van het citroensap. Roer het goed door en zet de schaal 20 tot 30 minuten weg of totdat de korrels het vocht helemaal hebben opgenomen. Doe de gewelde bulgur in een zeef en druk alles goed aan zodat het vocht er uit kan lopen. Doe de bulgur in een schaal en voeg de rest van het citroensap toe. Hak ui, sjalotjes, munt (handje vol) en peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schil de komkommer, snijd deze over de lengte door en verwijder het binnenste deel. Snijd de rest van de komkommer nu in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika¿s en snijd deze ook in kleine blokjes. Voeg alles toe aan de bulgur en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Meng alles goed door met je (schone) handen of met 2 houten pollepels. Schik op een grote platte schaal de slablaadjes en leg hier de tabouleh op. Laat voor het serveren afgedekt koud worden in de koelkast.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top