Moksi Alesi

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-05-2005

Surinaamse rijst schotel met balletjes gehakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien;
2 Rode Spaanse pepers;
300 gr half om half gehakt;
1 ei;
0,5 theelepel gemberpoeder;
0,5 eetlepel ketjap asin;
teentje knoflook;
2 takjes selderij;
600 gr winterpeen of pompoen;
75 gr boter;
1 kippenbouillon tablet;
1 theelepel trassie oedang (Conimex);
300 gr lang korrel rijst; peper (zwarte)
1 pakje roze garnalen (125 gr)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De ui in stukjes en de pepers fijn snijden. De gehakt, het ei, de gemberpoeder, de ketjap, 1/4 deel van de ui en de helft van de pepers in een kom doen. De knoflook erboven uitpersen. De selderij erboven fijn knippen. Goed mengen. Kleine balletjes maken (grootte walnoot). De wortel (of pompoen) in blokjes snijden. In een braadpan 50 gr boter verhitten. De rest van de ui en de pepers +/- 2 minuten fruiten. Het bouillon tablet en de trassie verkruimelen en 6 dl water toevoegen. De rijst en zwarte peper toevoegen. De wortel erboven op leggen. Het geheel afgedekt +/- 15 minuten zachtjes koken. De wortel door de rijst scheppen en het geheel nog +/- 8 minuten koken. In een koekenpan rest van de boter verhitten en de gehakt balletjes bakken (+/- 5 minuten). De gehakt en de garnalen door de rijst scheppen en +/- 2 minuten mee verwarmen.

Serveertip

Serveren met atjar tjampoer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten