Mezze: Hummus

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2005
  • Mezze: Hummus

    Mezze: Hummus

    Mezze: Hummus

Mezze

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
4 eetlepels sesamzaadjes

4 deciliter olijfolie

1 teentje knoflook

bosje peterselie

250 gram gare kikkererwten

sap van een citroen

zout, cayennepeper

2 eetlepels komijn

theelepel paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze springen, en zet ze vervolgens tien minuten in de olijfolie. Pers de knoflook en hak de peterselie. Pureer de kikkererwten met een halve deciliter kookvocht in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer het citroensap en de knoflook erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper. Meng tenslotte de sesamzaadjes met de olie erdoor. Spatel de komijn erdoor. Serveer op een plat bord en bestrooi met paprikapoeder en peterselie. Giet er eventueel een klein beetje olijfolie over. Smeer de hummus op warm pitabrood.

Bron

kookboek

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten