Tapas: Tortilla de Patatas (Aardappeltortilla)
- Spaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
Tapas
Ingrediënten 8 recipe.people
3 grote aardappelen2 uien
5 eieren
olijfolie
zout en peper naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 84,89 kcal |
Koolhydraten | 6,71 g |
Eiwitten | 4,67 g |
Vetten | 4,12 g |
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in stukjes en de uien in ringen. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze in ca. 5 minuten in een koekenpan in 4 eetlepels olijfolie. Bak ze daarna, onder af en toe omscheppen, afgedekt nog ca. 15 minuten op zacht vuur. Giet de olie en het vocht af. Klop de eieren los en schenk ze over het aardappelmengsel. Bak het geheel ca. 10 minuten op zacht vuur tot het ei is gestold. Keer de tortilla met behulp van een bord en bak de andere kant nog 1 minuut. Serveer warm of koud.