Cranberry-pistachebonbons

  • Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-05-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
50 gram gedroogde cranberries (natuurwinkel)
50 gram rozijnen
3 el rum
225 gram pure chocolade in stukjes
50 gram boter
1,5 dl slagroom licht geklopt
100 gram ongezouten pistachenoten grof gehakt
225 gram haverkoekjes grof gehakt
2 el cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bonboncaisses, spuitzak

Bereidingswijze

*Laat de cranberries en de rozijnen met de rum 1 nacht weken.
*Vul een pan met een laagje water en breng deze aan de kook.
*Zet in de pan een passende kom de kom mag het water niet raken.
*Zet het vuur uit en doe de chocolade en de boter in de kom en laat het onder regelmatig roeren smelten.
*Neem de kom uit de pan en laat de chocolade ong.5 min. afkoelen.
*Roer de slagroom de gewelde vruchten, de noten en de koekjes erdoor.
*Laat de massa zover afkoelen dat het stevig maar wel spuitbaar is.
*Schep het over in een spuitzak met groot glad of gekarteld mondstuk.
*Spuit mooie toeven in de bonboncaisses.
*Laat de bonbons opstijven en bestrooi ze met een zeefje met wat cacaopoeder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten