Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zalmterrine met knapperige broodkorst

Zalmterrine met knapperige broodkorst

Door: chutneyzusje

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2005

Ingrediënten 4 personen


Witte broodbol(grootte van ontbijtbord)250 gr.zalm12 groene asperges200 gr.mon chou100 gr.magere kwarkdoosje waterkerspotje roze zalmeitjesklontje roomboterzout en peper


Verder heb je nodig


Oven op 180 c hetelucht,
plastic-folie,
koelkast:2 uur oplaten stijven.


Je koopt een rond brood bij de bakker vult die met gerookte zalm,asperges,en nog veel meer en zet dit even 10 min.in een hete oven,heerlijke verrassing voor Moederdag

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het kapje van het brood en hol het brood uit.Meng de roomkaas met de kwark,en breng op smaak met zout en peper.Grill de asperges of blancheer ze.Ze moeten stevig blijven.Besmeer de binnenkant van de bol met een laagje roomkaas-mengsel.De helft van de waterkers in de bol leggen.Daarop de helft van de zalm en daarop de helft van de eitjes(het moeten allemaal lagen worden).Dan weer een laagje roomkaas-mengsel.Verdeel de asperges met de kop en onderkant om en om hierover.Daarna weer de roomkaas.De rest van de zalm,de eitjes en de rest van de waterkers.Als laatste de rest van de roomkaas.Druk het kapje er stevig op.En pak stevig in plastic-folie.Laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

Vlak voor het serveren de bol insmeren met de roomboter en bestrooien met wat grof zeezout.Even in de oven 10 min. knapperig laten worden.

Serveertip

Aan mooie plakken snijden aan tafel.Recept komt uit Buitenleven.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chutneyzusje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top