Lamsstoofpot met aardappelen

  • Mediterraan, Ovenschotel
  • 30-60 min.

In dit stoofpotje uit de Mediterrane keuken worden de aardappelen in de saus meegekookt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr. lamsvlees
1 grote ui
2 paprika's, groene
500 gr. aardappel
4 teentjes knoflook
2 el. olijfolie
2 el. peterselie, verse, fijngehakte
2 dl. water
natriumarme aromat
Peper, zwarte, gemalen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Benodigde materialen: een combimagnetron, een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud.

Bereidingswijze

Neem voor het lamsvlees bij voorkeur mager lamsvlees.

Het lamsvlees in grote dobbelstenen snijden. De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De paprika's van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en in dunne repen snijden. De aardappelen schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.

De olijfolie in de ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op vol vermogen heet laten worden, in de magnetron. De ui, knoflook en het vlees erdoor roeren en (onafgedekt) 3 minuten op vol vermogen verwarmen. De blokjes aardappel, het water, na aromat en peper naar smaak door het vleesmengsel scheppen en alles (onafgedekt) circa 26 minuten op half vermogen magnetron en hetelucht 220 graden Celsius verwarmen tot het vlees en de aardappelen gaar zijn. Tussendoor tweemaal omscheppen. Het gerecht 5 minuten afgedekt laten staan en bestrooid met peterselie serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lynnblauw avatar
lynnblauw

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten